DK  |  UK

Blog

Logo design


Din virksomheds logo er rigtig tit det første, dine kommende kunder ser. Det ideelle logo design vil bidrage til at skabe troværdighed og professionalisme. Et stærkt logo skaber genkendelse, hvilket gør det lettere at huske og identificere dit firma / din virksomhed. Et professionelt logodesign viser, at du agerer professionelt i alle sammenhænge, hvilket medvirker til at opbygge tillid til dig og din virksomhed. Det er vigtigt at skille sig ud, og et unikt logo hjælper med at differentiere og skabe en stærk identitet. Mere om logodesign her

 

Hvad er et godt logo?

Et godt logo skal fortælle en historie om din virksomhed / dit produkt. Et godt logo skaber tillid hos kunder, samarbejdspartnere, men også hos dine medarbejdere. Samhørighed på arbejdspladsen kan styrkes af et stærkt logo. Et godt logodesign signalerer professionalisme og troværdighed. Hvis din virksomhed ikke kan genkendes står det skidt til – derfor er vigtigt at have et unikt logo med karakter – der skaber genkendelighed og øger awareness. Et logo skal derfor afspejle din virksomheds value proposition og værdier på en enkel og tydelig facon.
 

Hvad skal dit logo kunne?

Om det drejer sig om et nyt logo eller redesign af et eksisterende, skal et logo matche din virksomheds sjæl, identitet, DNA. Et logo skal bruges til forskellige kontaktpunkter, lige fra print til digitale platforme. Et logo design skal derfor være fleksibelt og have en enkelthed så det ikke mister detaljer når det bliver gengivet i lille størrelse. Et godt logo består primært af en god relevant kommunikation, men der er også nogle praktiske ting der skal tages højde for: Et ogo skal fungere i både små og store formater og fremstå stærkt på tværs af alle kontaktpunkter.
 

Nej til trends i logodesign

Et logo skal være langtidsholdbart, derfor er det vigtigt at undgå trends. Logo design skal være tidløst og ikke afhænge af tendenser. Et tidløst logo design er absolut ikke uden attitude, men det sikrer, at logoet forbliver moderne, relevant og genkendeligt i mange år. Jeg har designet logoer i mange år – og en del af de logoer jeg har designet tilbage i 90’erne lever stadig den dag i dag. Det er jeg glad for – for det viser noget om en langtidsholdbar kvalitet. Undtagelsen fra denne regel om trendy logoer er selvfølgelig events og lignende éngangsforestillinger.
 

Logoet i den visuelle identitet

Et logo er ofte en del af en større visuel identitet, der skal spille sammen med andre visuelle elementer for at skabe rød tråd i kommunikationen. Hos mig kan man få designet en hel identitet – men ønsker man kun at få designet sele logoet så er det absolut fint med mig. Der er mange årsager til at en virksomhed ”kun” bestiller et logo - og alle årsager er fine for mig. Jeg er jo specialist i selve logodesign delen - og ser det som en særlig disciplin. Dette er måske en af årsagerne til at jeg har været inviteret til at være dommer ved internationale design awards mange gange - bl.a. i Worldwide Logo Design Award (WOLDA). Mere info om WOLDA her
 

Professionel hjælp til logodesign

En professionel logodesigner har viden om grafisk design og visuel kommunikation, og kan designe et logo, der ikke blot er stærkt i sin kommunikation, men også lever op til tekniske specifikationer. Selvom der er mange AI-værktøjer tilgængelige, er det tit en bedre investering at lade en professionel tage sig af designet for at undgå problemer. Det er også værd at huske at et logo er værdiløst hvis ikke det kan registreres hos Patent og Varemærkestyrelsen. Hos mig får en en garanti i forhold til Patent og Varemærkestyrelsen, hvilket man ikke får i forbindelse med gør-det-selv-værktøjer. Så der vil altid være en risiko forbundet med at bruge et logo fra et gør-det-selv-værktøj. Måske sparer man penge ved ikke at bruge en logodesigner - men det kan for alvor blive dyrt hvis man skal ud i en retsag - eller trykke alle materialer om. Det er altid en god ide at få assistance fra en advokat med speciale i varemærker, når man skal have registreret sit nye logo. Mere om proceduren hos Patent og varemærkestyrelsen her

Beskyttelse af logo

Jeg har et samarbejde med advokatfirmaet Chas Hude der er eksperter i registrering af logoer, så de bliver til varemærker. Det har de gjort siden 1896. De rådgiver om immaterielle rettigheder, beskytter og håndhæver viden, innovation og logoer (forretningskendetegn).

Skab værdi og styrk dit brand med strategisk varemærkebeskyttelse. Et registreret varemærke er et kvalitetsstempel, som kan beskytte dine varer, ydelser og kunder mod kopister. Om du er nystartet iværksætter eller har en etableret virksomhed, så er varemærkebeskyttelse en investering i dit brand, som kan skabe stor fremtidig værdi. Fordele ved registrering:

For et registreret varemærke er mere end blot en sikkerhed for, at ingen andre kan producere produkter i dit navn. En korrekt registrering er reel værdi, som kan omsættes til markedsandele, forretningsudvikling og investeringer.

5 fordele ved at registrere dit brandnavn eller logo:

1. Eneret til dit varemærke fra første dag, du indleverer din ansøgning

2. Styrket genkendelighed og position på markedet

3. En bedre forhandlingssituation

4. God tid til at planlægge markedsføring og strategi

5. Umiddelbart bevis på, at du har eneret på dit varemærke

– og så er et varemærke evigt, hvis blot du bruger det aktivt og fornyer registreringen hvert 10. år.

Kort fortalt, brug varemærkebeskyttelsen til at kommercialisere dit brand og sikre din virksomheds fremtid – både hjemme og i udlandet.


Et logo design er en investering

At investere i et gennemtænkt logo er en langsigtet investering, derfor er det vigtigt at vælge den rette logodesigner, der kan levere et stykke gennemtænkt kommunikation der kan holde i mange år. Mange af de logoer jeg har designet lever stadig efter 30 år.

 

Et logo er hovedpersonen

– i en virksomheds visuelle identitet og spiller en vigtig rolle i at skabe troværdighed og awareness hos dine kunder. Et godt logo er mere end blot et grafisk element; det er en investering i din virksomheds fremtid og succes! Derfor bør du overveje at investere tid og penge i at få designet et logo, der kan repræsentere din virksomhed i mange år. Brands bygges op over tid – så kontakt mig i dag for en uforpligtende samtale om design af logo for din virksomhed. Ring blot til mig på 23 20 00 69 - eller skriv til mig her

 

Christian Baun

Grafisk designer MDd

Østerfælled Torv 3

2100 København Ø

christian@logodesign.dk

Tlf 23 20 00 69


------------------

 

Bomærke

Bomærke, varemærke, symbol, ikon, trademark eller blot mærke – kært barn har mange navne, men én ting er sikkert: Logoer der indeholder et mærke giver ekstra styrke! Et bomærke er for mig en central del af et logo, som kan give din virksomhed en unik og genkendelig identitet. Stort set alle de logoer jeg har dsignet indeholder et logo - og det er de mange gode grunde til:

Et veludført bomærke gør det muligt for din målgruppe at identificere og huske dit brand med lethed. Et bomærke adskiller sig fra almindelige logoer ved at være mere end bare tekst; det er en symbolsk repræsentation af din virksomheds histore, og  værdier.

Bomærke - nøglen til effektiv branding

Når du inkluderer et bomærke i dit logo, skaber du en visuel forbindelse til dit brand, som er langt stærkere end et logo uden bomærke. Et logo uden bomærke mangler ofte den visuelle appel, der hjælper med at fastholde kundernes opmærksomhed og interesse. Bomærket gør dit logo mere mindeværdigt og kan også spille en vigtig rolle i at skabe brandloyalitet. Bomærket kan sågar symbolisere eller antyde hvad produktet / virksomheden tilbyder.

Bomærke og Identitet: Skil dig ud fra konkurrenterne

Et veludformet bomærke hjælper din virksomhed med at skille sig ud i et konkurrencepræget marked. Uden et bomærke kan dit logo let blive overset eller forvekslet med andre brands. Bomærket er det element, der giver dit logo karakter og gør det unikt. Det er med til at fortælle din historie og formidle din virksomheds kerneværdier på en enkel og effektiv måde.

Bomærke: Mere karakter og kreativitet

Et bomærke tilføjer mere karakter og kreativitet til dit logo. Det fungerer som et kunstnerisk element, der gør dit brand visuelt tiltalende og iøjnefaldende. Kreativiteten bag et bomærke kan hjælpe med at fremhæve din virksomheds unikke egenskaber og værdier på en måde, som et tekst logo ikke kan. Ofte er bomærket kreativ kilde til den øvrige designlinje for virksomheden.

Bomærke: Nemmere registrering hos Patent- og Varemærkestyrelsen

Et bomærke er ikke kun vigtigt for branding, men også for juridisk beskyttelse. Et unikt bomærke er ofte nemmere at registrere hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Registreringen sikrer, at dit bomærke og dermed dit brand er beskyttet mod kopiering og misbrug. Uden et bomærke kan registreringsprocessen være mere kompliceret og mindre effektiv.

Bomærke: Den visuelle hukommelse

En af de største fordele ved at inkludere et bomærke i dit logo er, at det forbedrer den visuelle hukommelse. Mennesker husker billeder bedre end tekst, og et stærkt bomærke gør det nemmere for kunderne at huske dit brand. Uden et bomærke er der større risiko for, at dit logo bliver glemt eller overset.

Bomærke: En Langsigtet Investering

At investere i et godt designet bomærke er en langsigtet investering i din virksomhed. Et tidløst bomærke kan bruges i mange år og på tværs af forskellige marketingkanaler og materialer. Det er ikke blot en dekoration, men en essentiel del af din brandstrategi. Uden et bomærke kan dit logo miste sin relevans og genkendelighed over tid.

Et bomærke sikrer

-at dit brand skiller sig ud, huskes og opfattes positivt af din målgruppe. Et logo uden bomærke mangler den dybde og visuelle appel, der er nødvendig for effektiv branding. Derfor er det vigtigt at inkludere et bomærke i dit logo for at maksimere din virksomheds synlighed og succes. Med mere karakter, kreativitet og en lettere registreringsproces hos Patent- og Varemærkestyrelsen, er et bomærke en uvurderlig del af enhver succesfuld brandstrategi.

Undtagelser

Jeg møder dog en sjælden gang imellem en opgave hvor et tekstlogo (logotype) er tilstrækkeligt. Hvis eksempelvis en virksomheds navn er en forkortelse og de konkrete bogstaver kan skabe et karakteristisk ordbillede.

Hedder det bogmærke eller bomærke?

Det hedder bomærke. Der er flere forklaringer på hvorfor det hedder bomærke. Her et par af forklaringerne:

1) I gamle dage brugte man ikke husnumre, derfor fik en tømrer tegnet et relevant mærke over sin dør (eksempelvis en hammer i dette tilfælde). En fisker fik tegnet en fisk på hans bo = bomærke,

2) Bomærke er et begreb, der stammer fra middelalderen og har historiske rødder i heraldikken og våbenskjold. For at forstå, hvorfor det hedder et bomærke, er det nyttigt at se på oprindelsen og betydningen af termen. Oprindeligt refererede bomærker til de mærker eller emblemmer, der blev brugt til at identificere ejerskaber eller tilhørsforhold, især i militære eller adelsammenhænge. I middelalderen bar adelsfamilier og soldater ofte våbenskjold eller -mærker, som var en form for visuel identifikation og præstation. Disse mærker, eller ”bomerker,” blev brugt på standarder, skjolde og andre personlige ejendele. Ordet ”bomærke” kommer fra det gammeldanske ord ”bormærke” eller det oldnordiske ”bormark,” hvor ”borm” betyder ”stempel” eller ”mærke,” og ”mærke” refererer til et symbol eller en identifikator. Det er en kombination af de to elementer: et stempel og et symbol, der hjælper med at identificere og adskille ejendomme eller personer.

Moderne brug af bomærke

I dag refererer bomærket til det unikke element i et logo, som fungerer som et brandkendetegn. I moderne branding er bomærket ofte en visuel repræsentation, der hjælper med at etablere et firmas identitet og gøre det genkendeligt. Ligesom de historiske mærker og våbenskjold, hjælper et bomærke i dag med at skabe en visuel forbindelse til brandets værdier og mission.

Hvorfor navnet bomærke?

Selvom betydningen af bomærket har udviklet sig, er navnet bevaret som en respekt for den historiske betydning og funktion. Det symboliserer fortsat ideen om identifikation og individualitet, som var så vigtig i de historiske perioder.

Bomærket hedder altså sådan på grund af dets historiske oprindelse, hvor det blev brugt til at identificere og adskille ejendomme og personer gennem symboler og stempler. Denne tradition er blevet moderniseret i brandingverdenen, hvor et bomærke fungerer som en essentiel del af et logo og hjælper med at etablere og bevare en virksomheds identitet.

 

Lad os tale sammen!
Lad os tage en uforpligtende snak - jeg glæder mig til at hilse på dig!
Navn:
*
E-mail:
*
Telefon:
*
Besked:
 
Loading...
Christian Baun
Grafisk designer MDd
www.logodesign.dk

Østerfælled Torv 3
DK-2100 København Ø
Telefon +45 23 20 00 69
   
Logodesign | Rothesgade 10 st th | 2100 København Ø | Tlf.: 23 20 00 69